Publicerad 2024-02-02

Nu öppnar Vinterparken - varmt välkomna!

I morgon lördag tredje februari invigs Vinterparken! Kom och lek i årets snöborg, åk skridskor, grilla över öppen eld eller bara njut i en solstol på isen!

Vinterparken

Äntligen öppnar Vinterparken för den här vintern! (Bilden är tagen en tidigare vinter).

Vinterparken i Badhusparken är en uppskattad årlig vinter-oasi Östersund. Här finns från februari till april nåt att göra för både små och stora - och arbetet med parken har pågått in i det sista inför morgondagens premiär för vintern/våren 2024 berättar Janne Carlsson, projektledare.

Hur har arbetet med att bygga Vinterparken varit i år?

- Det har varit en ganska tuff januari. Vädret har växlat och vi har haft minst en vecka med 25-30 minusgrader när det är svårt att vara ute och jobba. Sen har det varit två rejäla töperioder när vi haft mycket vatten på vissa ställen, säger Janne och fortsätter:

- Men vi har nog ändå lyckats prioritera rätt saker i rätt tid, och det vi kan leverera nu är två skridskobanor, en för hockey och en för skridskolek med olika hinder som man åker i och över. Sen har vi den klassiska lekborgen där ungarna tumlar runt och leker. Vi har också trampbilbana, slängkälke, flera grillplatser i vanlig ordning, och en jäkla massa solstolar om det råkar titta fram sol. Sen har vi vinterbadet som man bokar via vinterparkens hemsida, en kiosk med smått och gott, Badhusparkens café, linbana i badhusparken, slackline i badhusparken, och så har vi ju då Medvinden. Hela sträckan från Badhusparken till Kungsgårdsviken är öppen. Inga skidspår är i gång ännu då det behöver komma några decimeter snö till innan dess.

”Viktig komponent i varumärket Östersund”

I år har Östersunds kommun investerat i ett nytt staket och ett helt nytt skyltsystem i parken och längs Medvinden. Det är uppfräschat jämfört med tidigare år och går i linje med vår övriga friluftsprofilering och med platsvarumärket.

Sylvia Nord, kommunikatör, är en av flera som arbetar med Vinterparken för Östersunds kommun.

-I år känns det extra kul med öppningen av Vinterparken! Vår nya skyltning är ett friskt ansiktslyft som går i linje med vår övriga profilering. Vinterparken är ju vintertid en viktig komponent i varumärket Östersund, en mötesplats älskad av både oss invånare och besökare.

Fotnot:

Vinterparken är öppen alla dagar 11.00-16.00, med premiär lördag tredje februari. Vinterparken är sedan öppen till sista april. Under öppningsdagen finns det även kolbulle-och våffelförsäljning.

Välkomna!

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-02-02