Publicerad 2024-02-08

Repair café en succé – nu kör vi igen!

Vårt första test av Repair Café – en av verksamheterna vi vill ska höra till framtidens kretsloppspark i Östersund – blev en succé. Nu kör vi igen! Välkommen torsdag 29 februari klockan 16.00 till 19.00!

Tack alla drygt 60 personer som samlades på vårt första Repair Café – det var grymt kul att se ert engagemang. Bredden på prylar som lagades var imponerande – kristallkrona, motorvärmare, strumpor, ryggsäck, jeans, cykel och snowboard med mera fick ett längre liv.

Därför kör vi samma upplägg igen och du är varmt välkommen till eventet vi skapar tillsammans!

Datum: Torsdag 29 februari
Tid: Klockan 16.00–19.00
Plats: Gomorron Östersund, Teglet, Biblioteksgatan 9 (ingång från innergården)

Knytis:

På denna träff trycker vi extra på knytis för vad vore ett Repair Café utan något att tugga på? Bidra gärna med något ätbart så samlar vi allt till en härlig buffé i köket. Gomorron Östersund bjuder på te och kaffe, och behöver du värma medtagen mat till dig eller ditt barn finns det mikrovågsugnar.

Saker att fixa:

Drop in gäller men kommer du redan vid 16.00 får du gärna hjälpa till med att:
• Ställa upp bord för symaskiner och plocka fram sygrejer
• Göra plats på bordet i köket för mekarhörna
• Placera ut arbetslampor vid alla stationer
• Göra plats för knytisbuffé och fylla på med kaffekoppar.

Är du bland de sista i lokalen? För att lokalen ska fungera som en arbetsplats tidigt dagen efter behöver vi hjälp med att:
• Återställa möblering
• Plocka ihop verktyg, symaskiner, lampor och annan utrustning
• Plocka bort disk och torka av.

Viktigt:

Skriv gärna ditt namn och vad du lagat på listan vid entrén innan du går hem. Det behövs för att Studieförbundet Vuxenskolan ska kunna fortsätta tillhandahålla symaskiner med mera utan kostnad. Dessutom får vi statistik på vilken typ av lagningar som görs!

Fakta

Projekt kretsloppsparken (Östersunds kommun) genomför Repair Café i samarbete med Gomorron Östersund och Studieförbundet Vuxenskolan, men verksamheten bygger på alla deltagares gemensamma engagemang.

Repair Café är för dig som har något att reparera, vill lära dig mer eller redan vet hur du gör och vill hjälpa andra. Det är helt gratis, öppet för alla, vuxna som barn. Du tar med det material, verktyg eller reservdelar du behöver för att laga. Det finns symaskiner och ett begränsat antal verktyg att låna.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-05-23