Publicerad 2024-02-28

Välkommen på medborgardialog på Verket i kväll

I kväll onsdagen den 28 februari bjuder Östersund kommun in till medborgardialog för att informera om pågående och kommande arbeten med etableringarna av datahallar och växthus.

Kart över spår som tillkommer.
  • Verket ligger på Prästgatan 50 i centrala Östersund.
  • Mötet pågår mellan 18:00 och 20:00.
  • Moderator är Elisabeth Wickzell, Utforskande samtal i Ås.

Mötet inleds med en kort dragning av Niklas Daoson, S, kommunalråd, Effie Kourlos, C, kommunalråd och Pär Fredriksson, M, oppositionsråd. Sedan beskriver Maria Boberg, stadsarkitekt, hur detaljplanearbetet som berör Spikbodarnas naturområde går till.

Film och kartor som visar hur spår kan dras om kommer att visas. Anders Wennerberg, kommundirektör, berättar om hur lång arbetet kommit. Sedan beskriver Jämtkraft, EcoDataCenter och WA3RM sina planer.

18:45-19:30 storforum

Efter dragningarnas är det dialog med korta frågor och svar i storforum mellan cirka 18:45 och 19:30.

Det är bara att räcka upp handen så skickas en mikrofon så att frågan hörs för alla.

Skriv in din fråga

Om du inte är bekväm med att ställa frågan i lokalen så kan du skriva in din fråga. Det gäller även dig som inte kan vara med på mötet, men som kanske följer en live-sändning som planeras av Östersunds-Posten.

Gå till

www.ostersund.se/dialog

Här finns ett frågeformulär som aktiveras klockan 17:00 idag. Formuläret stängs 22:00. Du kan vara anonym.

Frågorna förmedlas till moderator som tar upp dem i dialogen. Frågor som inte hinner besvaras under kvällen kommer att få svar på www.ostersund.se/verksmon.

Och skulle du komma på en fråga senare så kan du alltid skicka in den till kommunen via mailen kundcenter@ostersund.se eller ringa 063-14 30 00.

19:30-20:00 tre dialogytor

Runt 19:30 är det dags för kaffe eller the och alla är välkomna till samtal och resonemang på tre mindre dialogytor lokalen. Ett slags mingel kan man säga. Här kan du fortsätta att ställa dina frågor och komma med dina förslag.

Dialogytorna disponeras så här:

  • Jämtkraft, EcoDataCenter och WA3RM.
  • Förtroendevalda och tjänstepersoner från Område Näringsliv och tillväxt.
  • Tjänstepersoner från Samhällsbyggnad som jobbar med detaljplanen och tjänstepersoner från Kultur och fritid som jobbar med skidspåren.

Varmt välkomna!

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-02-28