Publicerad 2024-03-11

Earth week 2024

Under Earth Hour och Earth Week uppmärksammar vi några av vår planets största utmaningar: klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald.

Östersunds kommun har under flera år deltagit i Earth hour för att sätta fokus på klimatfrågan. Vi arbetar kontinuerligt med att både energieffektivisera våra egna verksamheter, och informera och inspirera alla invånare i kommunen att bli medvetna om hur vi kan spara energi och bidra till en bättre miljö.

Lunchföreläsningar 18 – 22 mars

Varje dag under Earth week har du möjlighet att gå på en inspirerande lunchföreläsning om allt från energieffektivisering till hur vi ska ta hand om våra hus, prylar och kläder för att få dem att hålla längre.

Program

Tid: 12.15-12.45 (Kom gärna någon minut innan det startar.)
Var: Gomorron, innergården Biblioteksgatan 9

Måndag 18 mars
Så funkar bilpool - och andra sätt att dela bilar. Anna Rydberg och Mona Modin på Östersunds kommun delar med sig av tips och kunskap.

Tisdag 19 mars
Hur kan prylar och kläder få längre liv? Brukat och Kårebrand inspirerar och berättar om drivkrafterna till hållbarhet

Onsdag 20 mars
Hur kan vi få våra trähus att hålla längre och när är det egentligen för sent för att laga?Timmerman Jämtland ger tips och råd.

Torsdag 21 mars
Kretsloppsparken - en plats, ett koncept och en katalysator för cirkulära affärsmodeller. Vilka möjligheter skapar detta för Östersund? Johanna Leymann, projektledare på Östersunds kommun 

Fredag 22 mars
Solceller och elbilar. Hur kan vi satsa förnybart för bilar och el. Energirådgivaren Helena ger er fakta och svarar på frågor.

Earth hour

Mellan 20.30 och 21.30 lördagen den 23 mars kommer vi att släcka nästan all kommunal belysning. Belysningen i Badhusparken, på Busstorget och längs Bangårdsgatan kommer att vara tänd.

Konsert

Samlas med oss i Gamla kyrkan då vi släcker ljusen och lyssnar på en akustisk konsert med lokala artisten Andréa Lundquist.
Efter konserten manifesterar vi för klimatet och går fackeltåg till Stortorget.

Vad: Akustisk konsert med Andréa Lundquist.
När: Lördag 23 mars, 20.30-21.30
Var: Gamla kyrkan och Stortorget
Fri entré

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-03-11