Publicerad 2024-03-21

Nu börjar vi sopa upp grus i centrum

Ett säkert vårtecken är när vi börjar sopa gatorna i centrum. Men det är bara en första grovsopning. Vi kommer att sopa flera gånger och det kommer att ta några veckor innan det blir rent och fint i centrum.

En sopmaskin som sopar en gata och lastar sanden på ett lastbilsflak

Vi börjar alltid storstädningen av gator och gångbanor i centrum. Först gör vi en grovsopning för att ta det värsta. Det är tjocka lager av grus som ska bort och allt följer inte med första gången. Mycket av gruset är fortfarande fastfruset.

Stökigt i centrum

Vi måste sopa när det är plusgrader och varmast är det mitt på dagen, när det är mycket folk i farten. Det kommer att blir lite stökigt men vi hoppas på din förståelse.

Vi vattnar för att minska dammet

Som vanligt vattnar vi samtidigt som vi sopar för att minska dammet. Det är viktigt både för stadens luftkvalitet och chaufförernas arbetsmiljö.

Stora vårstädningen

Om några veckor drar den stora vårstädningen igång då flera arbetslag är ute och sopar både dag och natt. I år kommer vi att börja i ytterområdena och arbeta oss in mot centrum.

Tänk på att följa bestämmelserna om datumparkering så att vi kommer åt att sopa överallt.

Läs mer om hur vårstädningen går till och följ vårt arbete på kartan

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-03-21