Publicerad 2024-03-27

Fritidsgårdsverksamheten för ungdomar på Citygården kommer att flyttas!

Vi måste tyvärr konstatera att vi behöver hitta ny lokal för alla härliga ungdomar som kommit till Citygården, med anledning av bygglovsproblematik. Fritidsklubben kommer däremot att vara kvar på Citygården och bedriva sin verksamhet, åtminstone fram till sommaren.

Vad händer nu?

I samråd med Teknisk förvaltning har vi tittat på ett antal lösningar och olika byggnader. Vi har kommit fram till att Körfältskolans lokaler blir en tillfällig fritidsgård medan vi bygger om Körfältssskolans idrottshall till en ny fritidsgård. Bygglov är sökt och kommunen kommer nu göra en förstudie för att undersöka att bygget går att genomföra enligt plan.

När kan vi erbjuda en ny mötesplats för ungdomarna?

Vår förhoppning är att de tillfälliga lokalerna ska kunna öppna nu till sommaren och att bygget av den nya fritidsgården kan starta ungefär samtidigt. Bygget beräknas enligt en tidig prognos pågå ett år.

Under våren kan ni kvällstid istället träffa personalen från Citygården på Lugnviks fritidsgård. Fritidsklubben på Citygården är däremot öppen som vanligt 13.00-17.00.

Tills dess ber vi alla om tillförsikt och hoppas att ni hittar till alla de fritidsgårdar som har öppet som vanligt!

Till sidan om alla fritidsgårdarna i Östersund

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-03-27