Publicerad 2024-04-09

Upplaget 1 och Flossamattan till granskning

Idag skickas de nya detaljplanerna för Upplaget 1 med flera i Lugnvik och Flossamattan 2 i Torvalla till granskning.

Upplaget 1 med flera

Den nya detaljplanen ska göra det möjligt att bygga högre än vad den gamla detaljplanen medger. Det finns planer för att bygga nya kontorsbyggnader och en verkstadsplan men de ska vara högre än vad dagens detaljplan tillåter. Den nya detaljplanen gör även att det går att bygga skärmtak till cykelparkeringar.

Granskningen för Upplaget 1 med flera pågår från tisdagen den 9 april 2024 till tisdagen den 30 april 2024. Det är viktigt att dina synpunkter har kommit in till Samhällsbyggnad senast den 30 april 2024.

Karta över Lugnvik med Upplaget 1 med flera markerat.

Flossamattan 2

Planområdet ligger i Skogsmon i Torvalla och består av fastigheten Flossamattan 2 som är cirka 2 800 kvadratmeter. Området ligger bredvid ett flerbostadshusområde i väster, mot Skogsbruksvägen i söder och en gång- och cykelbana i öster och förut har Gimlegårdens förskola legat i en enplansbyggnad på området.

Den nya detaljplanen ska göra det möjligt att bygga sex lägenheter, antingen genom en tillbyggnad av den enplansbyggnad som står där idag eller genom att bygga ett nytt bostadshus i två plan.

Detaljplanen ska även göra det möjligt med en bra utomhusmiljö som uppmuntrar till utevistelse samt en hållbar dagvattenhantering. Detaljplanen ska även i fortsättningen göra det möjligt med förskola.

Granskningen för Flossamattan 2 pågår från tisdagen den 9 april 2024 till tisdagen den 30 april 2024. Det är viktigt att dina synpunkter har kommit in till Samhällsbyggnad senast den 30 april 2024.

Synpunkter

Har du några synpunkter eller anmärkningar på förslaget till ny detaljplan kan du skicka dem till Östersunds kommun, Samhällsbyggnad, 831 82 Östersund, eller mejla till samhallsbyggnad@ostersund.se

Tänk på att skriva kort och tydligt! Skriv särskilt om det du tycker är bra, dåligt, ska ändras eller läggas till i planen – så blir det lättare att förstå de synpunkter du lämnar.

Granskning

Granskning är det andra tillfället att lämna sina synpunkter under en planprocess.

När ett förslag till detaljplan har varit på samråd bearbetar kommunen det utifrån information och synpunkter som framkommit. Syftet med granskningen är att visa det bearbetade planförslag som kommunen vill anta och samtidigt ge dig som berörd intressent en sista möjlighet att lämna synpunkter.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-04-09