Publicerad 2024-04-26

Mer ny gatubelysning på Prästgatan i sommar

Nu fortsätter vi arbetet med att byta ut gatubelysningen längs Prästgatan. I år byter vi belysning från Färjemansgatan till och med Stortorget samt mellan Postgränd och Thoméegränd. Vi kommer att ta bort de uttjänta lyktstolparna och istället hänga upp armaturer i linor och på fasader istället.

En skymningsbild över gågatan med den tänkta belysningen inlagd i bilden

De senaste åren har vi ägnat oss åt att fräscha upp Prästgatan, vår gågata och standens "finrum". 2021 lät kommunen ta fram ett belysningsprogram för Prästgatan som förordade armaturer upphängda i linor ovanför gatan och monterade direkt på fasaderna.

Karta där Prästgatan är markerade mellan Färjemansleden och ThoméegrändFörstora bilden

Klicka för större karta

Förra året bytte vi gatubelysning mellan Stortorget och Postgränd. Alla fasadarmaturer kom inte upp då, men vi kommer att montera dem i år.

Årets etapp är annars att byta gatubelysningen mellan Postgränd och Thoméegränd samt mellan Färjemansleden och Residensgränd. Det kommer att innebära att vi tar bort de gamla uttjänta lyktstolparna och stället sätter upp armaturer i linor över gatan samt armaturer fästa direkt på fasaderna.

Vi kommer också att montera armaturer på fasaderna längs Prästgatan över Stortorget.

Arbetet kommer att pågå från slutet av april och en bit in i hösten. Det blir en del buller och stök men desto roligare blir det när vi tänder upp den nya gatubelysningen här höstmörkret kommer.

Läs mer om den nya gatubelysning på Prästgatan

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-04-26