Publicerad 2023-09-12

Ny app ska ge stöd för att bryta alkoholvanor

Östersunds kommun har tagit fram appen ”Mitt val - mitt stöd” som vänder sig till dig som vill få stöd i att bryta dina alkohol-, drog- eller spelberoende. Det är öppenvårdsenheten Nexus som tagit fram innehållet.

I appen kan du ta den av en digital behandling för dina alkohol-, drog- och spelvanor. Här finns också självtest och möjlighet att få svar på frågor kring beroende. I appen har du möjlighet att få kontakt med öppenvårdsenheten Nexus utan att gå via kundcenter. För att kunna få kontakt med Nexus måste du använda e-legitimation. Men du kan ta del av behandlingen helt anonymt.

– Med den här appen hoppas vi kunna öka tillgängligheten för de som är i behov av behandling men framförallt vill vi erbjuda en mer flexibel lösning. där det även går att vara anonym för den som önskar det, berättar Caroline Larsson, projektledare på Social- och arbetsmarknadsförvaltningen

När du vill, var du vill och helt anonymt

Eftersom det är en app kan du själv bestämma när, hur och var du vill göra din behandling. Du behöver inte ta ledigt från jobbet eller berätta för din arbetsgivare att du har problem med ett beroende. Du kan själv välja hur ofta du vill logga in, hur många sessioner du vill göra varje gång samt i den takt du själv tycker fungerar.

-        I appen finns även stöd för dig som är anhörig till någon som har problem med alkohol, droger eller spel, säger Caroline Larsson, projektledare på Social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

I appen kan du ta del av behandling oavsett var du bor. Söker du stöd hos Nexus men inte bor i Östersunds kommun hänvisas du vidare till din hemkommun.

"Mitt val mitt stöd" finns tillgänglig på App Store och Google Play. Via QR-koderna kommer du direkt till appen:

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-02-01