Publicerad 2023-10-31

Vi är beredda på vinterns första snösmocka

Det första snöovädret är på väg. Vi är beredda med full snösväng, men vi kommer att snöröja med viss försiktighet för att undvika plogskador - det är knappt någon tjäle i marken.
För Östersunds alla cyklister presenterar vi nu en vintercykelkarta som visar vilka cykelbanor som är mest framkomliga vid snö och halka.

En väderkarta från SMHI som visar det kommande snöovädret

Väderkarta. Källa: smhi.se

På grund av den varma hösten har marken ännu inte hunnit frysa. Det är nästan ingen tjäle i marken. Därför kommer vi att ta det försiktigt med snöröjningen och inte ploga ut full bredd på gatorna. Annars är det lätt hänt att vi plogar sönder brunnslock, kantstenar, asfalt och gräsmattor.

Men vi är beredda att gå ut med full snösväng från och med i natt. Du kan se när vi senast snöröjde din färdväg på kartan på

Snö och halka

Karta som visar de prioriterade cykelbanorna

Nu finns en vintercykelkarta där du som cyklar lätt kan hitta de cykelbanorna som är mest framkomliga, när vintern slår till med snö och halka. Kartan visar vilka cykelbanor som är prioriterade i vår vinterväghållning, och den visar också när vi senast åtgärdade dessa cykelbanor.

Läs mer på Cykeltrafik

Starta lite tidigare på onsdag morgon och ta det försiktigt på vinterns första snö!

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-10-31