Publicerad 2023-12-12

Emelie är nominerad till "Årets nyskapande chef"

Emelie Erixon, sektorchef på Social- och arbetsmarknadsförvaltningen har blivit nominerad till Årets nyskapande chef 2023. Emelie är chef för en sektor som rymmer en mängd stöd för barn, unga, föräldrar och Nexus öppenvård för missbruk.

Priset för Årets nyskapande chef delas ut på konferensen Offentlig chef som hålls i Nacka 17 - 18 januari. Det är tänkt att gå till någon som gjort ett extra utvecklingsarbete kring organisationsutveckling eller digitalisering, som förbättrat organisationen.

– Det är med stor ödmjukhet och värme jag tar emot att jag är nominerad i den här kategorin, säger Emelie Erixon.

– Att vara ledare kan vara både spännande, utvecklande och utmanande. I mina chefsuppdrag har jag haft och har förmånen att arbeta tillsammans med modiga och inspirerande medarbetare som vill men framförallt vågar tänka nytt, utmana invanda mönster och bjuda in till delaktighet och ökat inflytande. Framåt tror jag att fler kommuner kommer behöva utmana sig själva och våga testa andra vägar i de utmaningar som finns, fortsätter hon.  

Det är verkligen ett tillsammansprojekt att våga tänka nytt tillsammans. Alla som jag jobbar och jobbat med är de som skickliggör mig att våga vara en nyskapande chef. Den här nomineringen delar vi tillsammans, understryker Emelie Erixon.

Emelie Erixon, Sektor öppenvård.

Stor omtanke om människan

Emelie har varit chef på Sektor öppenvård sen april 2023. Inom sektorn ryms bland annat familjerådgivning, stödverksamheter för barn, föräldrautbildningar, uppsökande verksamhet och olika stödboenden för familjer eller ungdomar.

Här finns också Nexus öppenvård som ger stöd för olika former av missbruk. Nexus har nyligen lanserat en app som bland annat erbjuder digital behandling för den som vill bryta sina alkoholvanor.

När Emelie Erixon började sin anställning på Östersunds kommun hade hon nyligen återvänt hem till Jämtland - tillsammans med man och tre barn. Sen 2011 har hon arbetat inom Socialtjänsten. Senaste arbetet innan hon återvände till Östersund, var som socialdirektör i Helsingborgs kommun.

Hur är du som chef?

– Jag är en förespråkare för att ännu mer arbeta tillsammans med de främjande och förebyggande frågorna, med en hög tillgänglighet. Det ska vara lätt för invånarna att ta del av våra insatser och man ska uppleva att de gör nytta, säger Emelie.

– Det görs ett fantastiskt jobb varje dag för och tillsammans med våra invånare! Det här är en förvaltning och sektor som har en stor omtanke om människan. Till det så finns det ett politiskt uppdrag att utveckla tillgängliga tjänster och insatser. För att nå framgång i det så behöver vi utmana invanda mönster och arbetssätt och våga tänka nytt.  

Erik Fredriksson, förvaltningschef för Social- och arbetsmarknadsförvaltningen, kommenterar nomineringen så här;

- Emelie är en chef som ständigt ser nya vägar och brinner för delaktighet för såväl medarbetare och invånare, i utvecklingen av stödet som vi ger till invånarna. Att Emelie är nominerad till Årets nyskapande chef är för mig ingen förvåning. Och jag håller tummar och tår att hon får ta emot priset, det är hon verkligen värd.

Om Offentlig chef:

Konferensen Offentlig chef arrangeras av mediebolaget Hexanova Events. Bolaget ger ut affärstidningar och arrangerar många stora återkommande konferenser och mötesplatser för den offentliga sektorn.

Mer om Hexanova Events och konferensen Offentlig chef

Här hittar du alla nominerade till priset Årets nyskapande chef

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-12-12