Publicerad 2023-12-19

Och priset för Årets by 2023 går till...Singsjön

Och då mer precis bygden kring Singsjön. Priset som förutom äran består av 40 000 kr som ska användas till bygdens bästa och förstås ett snyggt diplom. Årets by delades ut på Kommunfullmäktige 19 december och togs emot av representanter för Singsjöns Bygdeförening.

 Glada pristagare med stor ljusblå check, diplom och blommor

Priset för Årets by togs emot av Anette Lindow, Olov Hansander, Jan Holmbom och Kristina Ingelsson

Motivering

Singsjön uppfyller kriterierna för Årets by ovanligt väl. Som en av de minsta organiserade byarna i kommunen, fyller de stora skor. De driver en bystuga, två uthyrningsstugor samt en dansbana.

Med hjälp av egna medel och ideellt arbete renoverar och utvecklar de kontinuerligt sina byggnader. Man ordnar bybio och byakör, gemensamma arbetsdagar och fiskepremiär. Bland nomineringarna till priset nämns också en boulebana, en fotbollsplan, vandringsleder och skidspår. Sammantaget beskrivs en enorm bredd av aktiviteter på en by med bara ett 30-tal invånare. Aktiviteter som alla är gratis, för att alla ska kunna vara med.

Nomineringarna beskriver även väl den trivsamma stämningen i byn och hur man hjälper
varandra i vardagen. Att Singsjön dessutom har en stabil befolkning som på tio år växt
med 13 procent, stärker ytterligare bilden av en by väl värd att få priset Årets By 2023.

Läs mer om Årets by här

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-12-20