Publicerad 2023-12-19

Tillgänglighetspriset 2023 går till Ope IF

Tack vare hårt arbete för bättre tillgänglighet och inkludering får Ope IF Tillgänglighetspriset 2023. Priset består, förutom äran, av 25 000 kr, blommor och diplom och delades ut på Kommunfullmäktige den 19 december.

Glada pristagare med stor check, diplom och blommor

Tillgänglighetspriset 2023 togs emot av Per Lundqvist och Maud Stålhandske från Ope IF

Motivering

Ope IF har tack vare olika insatser tillgänglighetsanpassat både verksamhet och den egna fastigheten Furuparken. Tillgänglighetsanpassad ramp vid entré och hörslinga i lokalen gör det möjligt att ordna dans för personer med funktionsnedsättning.

Föreningen har även byggt två boulebanor som skapar inkludering i föreningslivet. Ope IF har även bildat ett parafotbollslag för att ge fler möjligheten att lira boll.

Projektet Sociala hörnan skapar mer aktivitet och tillgänglighet för personer i åldern 60+, bland annat gåfotboll, seniordans, boule, rörlighetsträning och workshops.

Syftet med satsningarna är att förebygga och bryta ensamhet och isolering samt skapa mötesplatser och kontaktytor. Detta bidrar till gemenskap och social stimulans för en stor grupp människor.

Östersunds kommun har högt uppsatta mål vad gäller tillgänglighet och att alla kommuninvånare kan ha en meningsfull fritid och ett aktivt liv. Ope IF bidrar genom sina insatser på ett fantastiskt sätt till dessa mål och är en mycket värdig vinnare av kommunens Tillgänglighetspris 2023!

Läs mer om Tillgänglighetspriset här

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-12-19