Publicerad 2023-12-20

Grattis Hjälpmedelsreconden, daglig verksamhet – Vinnare av Vård- och omsorgs­­nämndens kvalitets­­pris 2023

Det blev Hjälpmedelsreconden, daglig verksamhet som vann 2023 års kvalitetspris, som utdelas av Östersunds kommuns Vård- och omsorgsnämnd.

Fyrverkeri mot svart natthimmel.

Vård- och omsorgsnämnden delar varje år ut ett kvalitetspris till en verksamhet, arbetsplats eller person inom vård och omsorg. Du som medborgare kan nominera till priset. Tanken med kvalitetspriset är att synliggöra goda exempel och att uppmuntra verksamheter som gjort något utöver det vanliga.

Prissumman för 2023 års kvalitetspris är 35 000 kronor, som vid en cermoni under Vård- och omsorgsnämndens sammanträde idag överlämnades till vinnarna.

Motivering

Hjälpmedelsreconden har utvecklats genom digitalisering. Det har medfört att tjejerna och killarna som har sin sysselsättning där, nu är mer delaktiga och kan jobba självständigt genom hela kedjan: att ta emot hjälpmedel, reconda, lägga det på hyllan och sedan lämna ut hjälpmedel.

Tjejerna och killarna har även utvecklats socialt då de själva möter sina kunder (legitimerad personal) som kommer för att hämta ut hjälpmedel.

"Stoltheten när de hjälper sina kunder är magisk", säger Anders, som är stödperson vid Hjälpmedelsreconden.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-12-20