Familjerådgivning

Familjerådgivningen erbjuder samtal för vuxna par, familjer och enskilda som befinner sig i relations- och samlevnadssvårigheter.

För att förebygga spridning av coronaviruset har beslut fattats av Östersunds kommun att familjerådgivningens verksamhet ska reduceras. Detta beslut gäller tills vidare. I praktiken innebär det att alla besök kommer att ske på huvudmottagningen i Östersund. Filialerna i Bräcke, Hackås, Hammarstrand, Krokom, Strömsund, Sveg/Hede och Åre stänger tillfälligt. När det bedöms lämpligt kan familjerådgivning erbjudas via telefon. Möjligheterna att erbjuda familjerådgivning genom möten via videolänk undersöks för närvarande och kan komma att erbjudas.

Besökare med symptom för coronavirus (även lindriga) skall inte besöka familjerådgivningen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Familjerådgivningen erbjuder samtal för vuxna par, familjer och enskilda som befinner sig i relations- och samlevnadssvårigheter. Det kan handla om att;

  • ni har svårt att tala med varandra
  • det blev en oväntat stor förändring när ni fick barn
  • ni har svårt att lösa gemensamma problem
  • det sexuella samlivet inte fungerar som ni vill
  • känslorna har svalnat
  • en av er har träffat en annan ni har svårt att få till det i er ombildade familj (mina, dina, våra barn)
  • ni eller någon av er funderar på separation ni/du har svårt att komma vidare efter separation.

Hur går det till?

Du eller ni som besöker oss kan få möjlighet till flera samtal med en och samma familjerådgivare för att få en god kontinuitet.

Ett alternativ är ett engångssamtal, som kan arrangeras med ganska kort varsel. Ambitionen är då att kunna erbjuda en tid inom en vecka.

Familjerådgivningen har sträng sekretess och för inga journaler.

Avgiften är 180 kronor per samtal (uteblivet besök debiteras).

Familjerådgivarna är socionomer med vidareutbildning och lång erfarenhet.

Familjerådgivningen i Jämtlands län är en samverkan mellan länets kommuner.

Huvudmottagning finns i Östersund och det finns filialmottagningar i Krokom, Hammarstrand, Järpen, Sveg/Hede, Strömsund, Hackås och Bräcke.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-04-08